Omgeving


Camping Leenstra is gelegen in het hart van de Friese meren aan open vaar- en recreatiewater en is bij uitstek geschikt voor watersportliefhebbers en liefhebbers van rust, ruimte en natuur. Bij iedere windrichting is gemakkelijk een passende zeilroute uit te zoeken. Sneek, Heeg, Terherne, Sloten, Lemmer en Woudsend zijn vanaf de camping prima te bereiken.

In de directe omgeving vindt u ook de bossen van Sint Nicolaasga, het watersportdorp Langweer en voor winkelplezier zijn Joure, Sneek en Heerenveen dichtbij.


Ook voor de kinderen is er genoeg te beleven in Friesland. Ga bijvoorbeeld opzoek naar de kabouters in het kabouterbos in Sint Nicolaasga of ga op ontdekkingsreis bij Museum Joure, de bakermat van de Nederlandse koffie en thee.

Camping Leenstra is de perfecte uitvalsbasis om al het moois van Friesland te ontdekken.

Langweer

Langweer (of zoals de Friezen zeggen: Langwar) is een pittoresk watersportdorp op ongeveer 3 kilometer afstand van de camping. In Langweer vindt u een ruim aanbod aan horecagelegenheden en een supermarkt. In de zomer vindt ook het SKS Skûtsjesilen plaats in onder andere Langweer. Dit is een groot zeilspektakel met voormalige houten vrachtschepen op de Langweerder Wielen.

Joure

Joure (of in het Fries: De Jouwer) is een gezellige Vlecke: een dorp met een stedelijk karakter. Bekend van de jaarlijkse Friese ballonfeesten, de gezellige Midstraat, Park Heremastate en de thuisbasis van Douwe Egberts koffie en Pickwick thee. Hier in Joure is het allereerste winkeltje van Douwe Egberts te vinden, dit is dan ook de bakermat van de bekende multinational in koffie en thee.

De Friese Ballonfeesten is een jaarlijks terugkerend evenement dat gehouden wordt vanaf de Nutsbaan in Joure. Tijdens het evenement stijgen er vele luchtballonnen op en worden er verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd.


Sneek

Sneek (of zoals we in het Fries zeggen: Snits) is een prachtige stad in het zuiden van Friesland. Met de centrale ligging in het merengebied van Friesland, is het wel duidelijk dat Sneek een echte waterstad is. Er is veel te doen rondom de watersport, maar ook voor cultuur, gezelligheid en leuke restaurants bent u in Sneek aan het juiste adres. Vergeet zeker een bezoek aan de waterpoort niet, het symbool van Sneek en het logo en thuisbasis van zeil- en kledingmerk Gaastra.

In augustus vindt ook de Sneekweek plaats met de traditionele Vlootschouw en meerdere zeilwedstrijden en evenementen in en om de stad.

Leeuwarden

Tot slot is het ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan Leeuwarden (Ljouwert), culturele hoofdstad van 2018. Ontdek de prachtige binnenstad met een gezellige winkelstraat, mooie grachten en vergeet de Oldehove niet. De toren die schever staat dan het bouwwerk in Pisa.